Carpaccio de sparanghel cu Jambon Taranesc
Timp de preparare cca 30 Minute
Carpaccio de sparanghel cu Jambon Taranesc
Ingrediente pentru aproximativ 4 portii
8 buc. sparanghel alb gros |
150 g sunca cruda ( Abraham Jambon Taranesc) |
2 pachete sos Hollandaise |
4 linguri de vin alb sec |
2 linguri de otet balsamic |
2 lingurite patrunjel tocat marunt |
Sare si piper |
Sparanghel se taie de-a lungul in fasii subtiri cu ajutorul unui peeler. Fasiile se oparesc în apa clocotita. Pe o placa plana se presara sare si piper, apoi se pun fasiile de sparanghel racit si se modeleaza in forma de trandafir. Sosul Hollandaise se pune intr-un vas pe foc , se amesteca cu otetul si vin alb pana se obtine o spuma prin amestecare energica. Pe un platou se dispun din centru catre margini feliile de sunca, apoi se presara fasiile sparanghel, tot se acopera cu sos spumat, apoi la final se presara cu patrunjel – si gata!