Clatite cu sparanghel si Jambon Padurea Neagra
Clatite cu sparanghel si Jambon Padurea Neagra
Ingrediente pentru aproximativ 4 portii
150 g faina alba |
0,5 l apa |
sare |
1 vârf de cutit de zahar |
piper |
2 oua |
ulei 1 lingura |
0,5 l lapte |
unt 60g |
750 g de sparanghel alb |
16 felii de sunca Padurea Neagra |
125 g frisca lichida |
125 g de suc de rosii |
125 g brânza tare( cascaval) |
1 galbenus de ou |
1 ardei gras rosu |
Ulei pentru uns tava |
Se amesteca 125g faina, ½ lingurita de sare si ouale. Treptat se adauga lapte,0,200 l apa si uleiul si se amesteca bine toate ingredinetele. Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de aproximativ o ora. Se spala sparanghel, se curate de coaja, se taie capatul inferior si se fierbe timp de aproximativ 15 minute în apa in care a fost pus un varf de sare, o lingurita de zahar si 1 lingura de unt. Se topeste restul untului 30g pentru sosul, se amesteca cu 25g faina, se toarna apoi smântâna si bulionul. Se rade branza si se amesteca cu un gablenus de ou si se condimenteaza cu sare si piper, obtinandu-se un sos. Se spala ardeii, se taie în sferturi, se scot semintele si se taie in cubulete.
Untul ramas se topeste, se unge o tigaie, se toarna niste aluat în tigaia fierbinte si se coc clatite la foc mediu, aproximativ cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce acestea devin aurii. Pe fiecare clatita se aseaza care doua deli de jambon Padurea Neagra, 4-5 tije de sparanghel si se ruleaza.Asezati clatitele rulate ( dupa modelul prezentat mai sus ) intr-o tava pe care ati uns-o mai intai cu unt topit. Se toarna sosul peste clatite, se presara ardei cuburi peste ea si se coace în cuptorul preîncalzit (cuptor electric 200 ° C / ventilator cuptor 180 ° C), se coace timp de aproximativ 20 de minute. Pofta buna!