Rulou de Salam Sandwich cu cartofi

  • Rulou de Salam Sandwich cu cartofi
Timp de preparare cca 50 Minute

Rulou de Salam Sandwich cu cartofi

Ingrediente pentru aproximativ 4 portii

500 g de cartofi
1 ou
3 linguri de  pesmet
150 g brânza rasa ( cascaval ras)
2 linguri cimbru, rupte frunzulitele de pe ramurica sau proaspat tocat
Sare si piper
suc de lamâie
8 masline negre fara miez
16 felii de salam Zimbo salami sandwich 100g
1 praz
1 lingurita de ulei de masline

Se fierb cartofii in coaja timp de 35 de minute si apoi se curata si se zdrobesc . Se face un amestec de cartofi cu ou, pesmet, cimbru si jumatate din cantitatea de brânza rasa. Se condimenteaza cu sare, piper si un pic de suc de lamâie. Pe feliile de salam se pune amestecul de cartofi, se presara feliute de  maslinele si apoi se ruleaza.Se taie prazul de-a lungul, se cufunda timp de 10 secunde în apa clocotita si apoi se clatesc în apa rece. Rolele salam se leaga cu praz, se ung cu ulei de masline si se aseaza intr-un vas de copt si se presara cu restul de branza. Se coace în cuptorul preîncalzit la 200 ° C (cu convectie) timp de aproximativ 10 minute.