Rulou de Salam Sandwich cu cartofi
Timp de preparare cca 50 Minute
Rulou de Salam Sandwich cu cartofi
Ingrediente pentru aproximativ 4 portii
500 g de cartofi |
1 ou |
3 linguri de pesmet |
150 g brânza rasa ( cascaval ras) |
2 linguri cimbru, rupte frunzulitele de pe ramurica sau proaspat tocat |
Sare si piper |
suc de lamâie |
8 masline negre fara miez |
16 felii de salam Zimbo salami sandwich 100g |
1 praz |
1 lingurita de ulei de masline |
Se fierb cartofii in coaja timp de 35 de minute si apoi se curata si se zdrobesc . Se face un amestec de cartofi cu ou, pesmet, cimbru si jumatate din cantitatea de brânza rasa. Se condimenteaza cu sare, piper si un pic de suc de lamâie. Pe feliile de salam se pune amestecul de cartofi, se presara feliute de maslinele si apoi se ruleaza.Se taie prazul de-a lungul, se cufunda timp de 10 secunde în apa clocotita si apoi se clatesc în apa rece. Rolele salam se leaga cu praz, se ung cu ulei de masline si se aseaza intr-un vas de copt si se presara cu restul de branza. Se coace în cuptorul preîncalzit la 200 ° C (cu convectie) timp de aproximativ 10 minute.